
Francouzské oříškové koule
17.12.2013 16:41- 180 g pomletých mandlí nebo lískových oříšků
- 80 g jemného krystalového cukru
- 1 lžíce mleté skořice
- 2 vaječné bílky
- pudrový cukr na obalení
Z těchto ingrediencí připravíte cca 15 koulí, pokud chcete více vánočního cukroví, poměrově navyšte dávky ingrediencí.
Francouzské oříškové koule - postup
V míse smícháme mandle (nebo oříšky), cukr a skořici. Bílky našleháme tak, aby začaly tuhnout, vložíme do nich několik mandlí. S mírně navlhčenýma rukama tvarujeme v dlaních kuličky, které vyskládáme na plech. V troubě předehřáté na 180°C pečeme po dobu 15ti minut. Přílišným pečením koule tvrdnou, měly by být uvnitř i po upečení měkké. Po upečení sejměte koule z plechu, nechte je trochu zchladnout a potom je celé obalíme v pudrovém cukru. Uchováváme zmražené nebo uschované ve vzduchotěsné nádobě.
—————